Internet of things

Världen kommer att förändras med Internet of Things, processer blir effektivare och nya tjänster skapas för oss konsumenter. Vi hjälper er att utveckla tjänster, portaler, mobilappar och framförallt att analysera all data så att ni kan minska kostnader, effektivisera och hitta nya affärsmodeller.

Sens

Sens är en helhetslösning med allt du behöver för att komma igång med din IoT-satning.

Det finns olika sensorer och devicer som vi har integrerat sedan tidigare, och som du snabbt kommer igång med. Om du vill, hjälper vi dig att på kort tid integrera egna idéer och egna sensorer. Med Sens är 80 procent av arbetet redan gjort. Lösningen är skalbar, du får tillgång till API’er, realtidsanalys och device management på en gång.

Appiot

AppIoT är applikationen som hanterar ditt nätverk av sensorer. Med AppIoT kan du analysera och bearbeta enorma datamängder i realtid. Informationen visas i en användarvänlig portal och kan kopplas ihop med till exempel underhållssystem och BI-lösningar.

Med hjälp av AppIoT kan du koppla samman dina affärssystem med dina produkter. AppIoT kan agera på data som sensorerna förser programmet med i realtid och dessutom skapa händelser för ditt CRM-system, affärssystem eller underhållssystem.

SKAFFA VÄRDEFULLA INSIKTER

Med administrations– och kund-API:n kan du lätt utveckla, utforma och skapa dina egna användargränssnitt eller kundportaler baserade på Sensation.

Vi har integrerat många olika sensorplattformar med AppIoT. i vissa fall kan vi återanvända integrationerna för ert projekt, i vissa fall är integrationerna kundspecifika.

Exempel på sensorplattformar

- SmartThings
- Axiskameror
- Libelium
- B+B SmartWorx
- BrickStream
- Netatmo
- Smappee
- Whittings
- Industri PC, BacNet, KNX etc
- CoalaLife, Heart Sensor

Andra typer av integrationer vi gjort inkluderar mätvärden från energisystem och uppgifter om väderförhållanden från öppna dataplattformar. Allt detta kan bidra till att placera dina fakta i en kontext och därigenom ge dig värdefulla insikter. 

NYCKELFUNKTIONER I APPIOT

Lagring: All data som integreras i AppIoT ackumuleras i realtid. All data samlas in i ett konstant flöde och sker i realtid, samt med en upplösning som överensstämmer med dina behov. (Min, Max, Avg, Variance, First, Last, No. of measurements)

Prediktion: AppIoT kan integreras med dina egna machine learning script, vilket ger möjlighet att förutsäga exempelvis hälsa på maskiner. Detta sker i realtid med hjälp av AppIoTs förmåga att generera data. På så vis får du hela tiden aktuella prediktioner som du kan agera på.

Händelser: Det är du själv som definierar alla integrationer du behöver med AppIoT. Vi kopplar ihop dina processer och tar vara på de verktyg du arbetar med i dagsläget. Det behövs inga ytterligare system för arbeta med dina processer. När du har definierar dina händelser får du all information du behöver för integrera på ett säkert sätt.

Säkerhet: AppIoT är framtaget med fokus på säkerhet. Det finns inga skäl att ha några öppna portar in till din hårdvara när du använder Sensation.

Klient-API: Vi har ett klient-API som är till för att samla in köpdata från integrerade system.

Administrations-API: Används till att hantering under uppbyggnadsfasen av nya tjänster i AppIoT.

Realtidsmotor: Vi använder oss av en beprövad realtidsmotor med enorm kapacitet. De funktioner som baseras på denna motor är insamling (aggregates), kodning, regler, triggers och händelser.

En plats för din data: Vi har kunder som hanterar alla sina mätvärden i AppIoT för att enkelt hantera monitorering av fastigheter, maskiner och det smarta kontoret. AppIoT’s enkelhet för integration och säkerhet medför stora möjligheter för att enkelt samla in och analysera, samt tillgängliggöra din data för att kunna bryta upp silolösningar.

FÖRDELAR MED SENS

- Helhetslösning
- Möjlig att anpassa efter dina affärsbehov
- Lättanvänd och intuitiv
- Kan leverera lösningar som en tjänst
- Utvecklingsbar/skalbar lösning
- Utvecklat med fokus på säkerhet
- Standardiserad objektdefinition och dataprotokoll

circle-image.jpg

Vill du veta mer?

David Österlindh
Senior Director
david.osterlindh@sigma.se
+46 (0)733 51 48 24

Kontakta oss

Expect a better tomorrow

Sigma is a leading consulting group with an objective to make our customers more competitive. Our means is technological know-how and a constant passion for finding better solutions. We are 4,600 employees in fourteen countries. Sigma is owned by Danir, held by the Dan Olofsson family.

The Danir Group
CONTACT

Nexer/Sigma IT, Lindholmspiren 9, 417 56 Göteborg, Sweden info@sigma.se